9 Mart 2012 Cuma

Adnan Yücel Şiir ve Öykü Yarışması Şartnamesi (Güncel)

Adnan Yücel Şiir ve Öykü Yarışması Şartnamesi

 A- AMAÇ

Toplumcu şiirimizin önemli şairlerinden Adnan Yücel’in anısını yaşatmak, kişiliğini, düşüncelerini ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarmak, genç kuşakların dil duyarlılığını artırmak, yazınsal becerilerini değerlendirmek amacıyla, Adnan Yücel Edebiyat ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Adnan Yücel Şiir ve Öykü Yarışması düzenlenmiştir. Yarışmanın amacı; Adnan Yücel şiirini genç kuşaklara tanıtmak; genç şair ve yazarları yazmaya özendirerek yazınımıza yeni yapıtlar kazandırmak; ödül alan yapıtları yayınlayarak kitlelerle buluşmasını sağlamaktır.
 

B- KATILIM KOŞULLARI

1. Yarışma; şiir kitabı, şiir ve öykü dallarında yapılacaktır.

2. ŞİİR KİTABI DALINDA; daha önce kitabı yayınlanmış şairler; yayınlanmış bir şiir kitabıyla ya da kitap bütünlüğü içeren şiir dosyasıyla (5 adet);

3. ŞİİR DALINDA; kitap yayınlamamış genç şairler 5 şiirle;

4. ÖYKÜ DALINDA; kitap yayınlamamış genç yazarlar 3 öyküyle katılabilirler.

5. Yarışmada dereceye giren şiirler ve öyküler bir kitapta toplanıp basılacaktır.

6. Yarışmaya gönderilen yapıtlar, son başvuru tarihine kadar, hiçbir yerde yayınlanmamış olmalıdır.

7. Şiir ve öykü dalında; SEÇİCİ KURUL'un derecelendirmeden seçeceği on şiir ve öykü bir arada tek kitap halinde yayınlanacaktır.

8. Yarışmaya gönderilecek yapıtlar; 20 Nisan 2012 tarihi akşamına kadar, mutlaka dijital ortamda, disket/CD ile Yapı Sanatevi'ne teslim edilmeli/posta ile gönderilmelidir.

Adres: İstiklal Cad. Rumeli İşhanı C Blok Kat:3 Daire:26 Beyoğlu/İstanbul Telefon: 0 212 244 77 72 E-mail: info@yapisanatevi.org

Başvuruda bulunanlar, adlarını, adreslerini, kısa özgeçmişlerini ve telefon numaralarını, gönderilen yapıtlarda açıkça belirtmelidirler. Kimliği yazılı olmayan metinler yarışma dışı tutulur.

9. Yarışma, her yıl Adnan Yücel Edebiyat ve Sanat Festivali kapsamında şiir kitabı dalının yanı sıra; yazının öteki dallarını kapsayacak biçimde dönüşümlü olarak yapılacaktır.  

C- SONUÇLAR

Seçici Kurul'un değerlendirme sonuçları, 12 Mayıs 2012 günü açıklanacaktır. Sonuçlar aynı tarihte Yapı Sanat Merkezinin internet sitesinde www.yapisanatevi.org duyurulacak; kazananlara ayrıca e-mail veya telefonla bilgi verilecektir.  

D- ÖDÜLLER

Her dalda kazanan üç şair ve yazara plaketin yanı sıra Adnan Yücel Kitap Seti armağan edilecektir. Şiir ve öykü dalında seçici kurulun uygun gördüğü on şiir ve on öykü; birlikte bir kitapta yayınlanacaktır. Kitapta ürünü olan şair ve yazarlara kitap yayınlanınca 5’er (ya da 10’ar size kalmış) adet telif olarak verilecektir. Ödül töreni, 8 / 9 / 10 Haziran 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan Adnan Yücel Edebiyat ve Sanat Festivali etkinlikleri sırasında yapılacaktır.  

E- SEÇİCİ KURUL

Şiir ve öykü dallarında seçici kurul aşağıdaki gibi belirlenmiştir:

ŞİİR DALINDA
Gülsüm Cengiz
Cezmi Ersöz
Mehmet Özer
Sennur Sezer
Ali Öztürk (Yapı Sanatevi)

ÖYKÜ DALINDA
Adnan Özyalçıner
Adil Okay
Zafer Doruk
Serhan Yıldız (Yapı Sanatevi)

2 yorum:

  1. Merhaba,

    Düzenlemiş olduğunuz şiir yarışması ile ilgili bilgi almak için rahatsız ediyorum. Söz konusu eserin (Amatörler için 5 şiir) cd yapılarak ve özgeçmiş eklenerek gönderilmesi kafi midir? Yoksa çıktı alınması ve söz konusu dosyaya eklenmesi de gerekmekte midir?

    Ek olarak;
    Her bir şiirin ve öz geçmişin tek bir word dosyasında mı gönderilmesi gerekmektedir yoksa her biri ayrı word dosyalarında mı olmalıdır?

    YanıtlaSil
  2. Avukatlık Büroları paylaşımlarınızdan dolayı teşekkür eder ve sunumlarınızın devamını diler.

    YanıtlaSil