28 Ocak 2012 Cumartesi

Adnan Yücel Şiir ve Öykü Yarışması Şartnamesi

A- AMAÇ 

Toplumcu şiirimizin önemli şairlerinden Adnan Yücel’in anısını yaşatmak, kişiliğini, düşüncelerini ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarmak, genç kuşakların dil duyarlılığını artırmak, yazınsal becerilerini değerlendirmek amacıyla, Adnan Yücel Şiir ve Sanat Festivali Etkinlikleri kapsamında Adnan Yücel Şiir ve Öykü Yarışması düzenlenmiştir. Yarışmanın amacı; Adnan Yücel şiirini genç kuşaklara tanıtmak; genç şair ve yazarları yazmaya özendirerek yazınımıza yeni yapıtlar kazandırmak; ödül alan yapıtları yayınlayarak kitlelerle buluşmasını sağlamaktır.



B- KATILIM KOŞULLARI 

1. Yarışmaya, 40 yaşın altındaki tüm şairler ve öykü yazarları katılabilir.

2. Yarışma; şiir kitabı, şiir ve öykü dallarında yapılacaktır.

3. ŞİİR KİTABI DALINDA; daha önce kitabı yayınlanmış şairler; 1 Ocak 2011- 1 Ocak 2012 tarihleri arasında yayınlanmış bir şiir kitabıyla ya da kitap bütünlüğü içeren şiir dosyasıyla;

4. ŞİİR DALINDA; kitap yayınlamamış genç şairler 5 şiirle;

5. ÖYKÜ DALINDA; kitap yayınlamamış genç yazarlar 3 öyküyle katılabilirler.

6. Yarışmada dereceye giren şiirler ve öyküler bir kitapta toplanıp basılacaktır.

7. Yarışmaya gönderilen yapıtlar, son başvuru tarihine kadar, hiçbir yerde yayınlanmamış olmalıdır.

8. Şiir ve öykü dalında; SEÇİCİ KURUL'un derecelendirmeden seçeceği on şiir ve öykü bir arada tek kitap halinde yayınlanacaktır.

9. Yarışmaya gönderilecek yapıtlar; 20 Nisan 2012 tarihi akşamına kadar, mutlaka dijital ortamda, disket/CD ile Yapı Sanatevi'ne teslim edilmeli/posta ile gönderilmelidir.

Adres: İstiklal Cad. Rumeli İşhanı C Blok Kat:3 Daire:26 Beyoğlu/İstanbul Telefon: 0 212 244 77 72 E-mail: info@yapisanatevi.org

Başvuruda bulunanlar, adlarını, adreslerini, kısa özgeçmişlerini ve telefon numaralarını, gönderilen yapıtlarda açıkça belirtmelidirler. Kimliği yazılı olmayan metinler yarışma dışı tutulur.

10. Yarışma, her yıl Adnan Yücel Şiir Festivali kapsamında şiir kitabı dalının yanı sıra; yazının öteki dallarını kapsayacak biçimde dönüşümlü olarak yapılacaktır.


C- SONUÇLAR 

Seçici Kurul'un değerlendirme sonuçları, 12 Mayıs 2012 günü açıklanacaktır. Sonuçlar aynı tarihte Yapı Sanat Merkezinin internet sitesinde www.yapisanatevi.org duyurulacak; kazananlara ayrıca e-mail veya telefonla bilgi verilecektir.


D- ÖDÜLLER 

Her dalda kazanan üç şair ve yazara plaketin yanı sıra Adnan Yücel Kitap Seti armağan edilecektir. Şiir ve öykü dalında seçici kurulun uygun gördüğü on şiir ve on öykü; birlikte bir kitapta yayınlanacaktır. Kitapta ürünü olan şair ve yazarlara kitap yayınlanınca 5’er (ya da 10’ar size kalmış) adet telif olarak verilecektir. Ödül töreni, 8 / 9 / 10 Haziran 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan Adnan Yücel Şiir ve Sanat Festivali etkinlikleri sırasında yapılacaktır.

E- SEÇİCİ KURUL 
Şiir ve öykü dallarında seçici kurul aşağıdaki gibi belirlenmiştir:

ŞİİR DALINDA
Gülsüm Cengiz
Cezmi Ersöz
Mehmet Özer
Sennur Sezer
Ali Öztürk (Yapı Sanatevi)

ÖYKÜ DALINDA
Adnan Özyalçıner
Adil Okay
Zafer Doruk
Serhan Yıldız (Yapı Sanatevi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder